Gaia Alapitvány - Bemutatkozunk

Bemutatkozunk

Indulj el Budapestr?l Hatvan irnyba, s amikor ppen elhagynd a Gdll?i-dombsg szeld lankit eld trul a Galga vlgye s elkezd?dik a vgetlennek t?n? Alfld. Itt a kt tj tallkozsnl, ha egy kicsit krbenzel, megtallhatod azt a minden porcikjban l? gazdasgot, leend? kofalut amelyet a meglmodi Galgahvz hatrba ptettek, ptnk.

Galgahvz kofalu trtnete mr a 80-as vekben elkezd?dtt, amikor is egy barti trsasg tagjai elhatroztk, hogy az rral szemben szva, a pnz s nvekeds alap trsadalommal ellenttben egy fenntarthat, a termszettel jobban egyttm?kd? rendszert hoznak ltre. Ahogy ?k mondtk: a magunk, s embertrsaink szmra ltrehozunk egy olyan letteret, ahol a lehet? legteljesebben ki-ki betltheti kldetst, amirt erre a Fld nevezet? gynyr? plantra szletett. Az kofalu alapti alapos, tervezgetsek utn vgiggondolva a lehet?sgeket gy dntttek, hogy el?szr a helyi gazdasgot kell megalapozniuk, fejlesztenik s erre a biztos alapra kezdik majd el felpteni magt a falut. Egy hz is akkor stabil, ha az alapja szilrd, egy kofalu is akkor m?kd?kpes, ha van, ami sszefogja, ott tartja az embereket. A jl m?kd? kologikus szemllet? helyi gazdasg eltartja a kzssget, s a falu nem vlik pusztn alvteleplss, ahova csak estnknt jrnak haza az emberek. A mr kzel kt vtizednyi id? alatt tbb szz-hektros min?stett kolgiai m?vels? gazdasgot, biotermk kereskedst, npf?iskolt, oktatkzpontot, vidkfejlesztsi alaptvnyt hoztak ltre, s mostanra mr megszilrdultak az alapok annyira, hogy megkezd?dhetett magnak a falunak a felptse is. A tervezett 50 hzbl ll kofalu lakhzainak ptse zajlik, kzel 30 csald vlasztotta az galgahvzi kofalut letternek s tbb mint 10 csald kltztt mr be j otthonba.

GAIA Hotel s tterem

GAIA Hotel s tterem vrja nt! Bejelentkezs s informci: 06 30 6 803903