Alapítvány céljai

Nyomtatás
PDF

A Gaia Alapítvány közel 20 éve a közösségi célú közérdekű tevékenységek és vállalkozások támogatásán munkálkodik. Következetesen tevékenykedik egy fenntartható településmodell- más néven- ökofalu elemeinek elméleti és gyakorlati megvalósításán, Galgahévízen.

A Gaia Alapítvány számos hazai és nemzetközi konzorcium tagjaként szerzett tapasztalatokat úgy a fenntarthatatlan, mint a fenntartható globális folyamatok mibenlétéről, mely tapasztalatokat kívánja megosztani a hazai célcsoportokkal kiadványok, előadások és tájékoztatók formájában.
A fenntartható településmodell egyes elemei mára már olyan mértékben megvalósultak és a gyakorlatban működnek, hogy bizonyos ráfordítással alkalmasak arra, hogy a társadalom, különböző célcsoportjai számára hiteles példa értékkel bírjanak és együtt bemutató/oktató központként működjenek.

Az Alapítvány célja megfelelő alapot biztosítani olyan közösségi célú és közérdekű tevékenységek és vállalkozások támogatására, amelyek egy újfajta, modellként is szolgáló emberközpontú lakó- és munkaközösség létrehozására irányulnak.

Az Alapítvány céljai megvalósítása érdekében támogatja: az ökológiai szemlélettel megépítendő település létrejöttét, a faluközösség szerveződését. Tudományos kutatásokat kezdeményez az ökológiai, a természetes életmód és a természetes gyógymódok elméleti és gyakorlati témaköreiben.

FIAN - GAIA Kampány az éhezés ellen

Hungry for justice
Igazságra éhezve
Olyan világért küzdünk, ahol ismeretlen az éhezés, és ahol mindenki maradéktalanul érvényesítheti emberi jogait, ezen belül is az élelemhez való jogát.
Bővebben...

Kapcsolat elérhetőség

GAIA Alapítvány

2193 Galgahévíz, Fő út 83.
Telefon: +36 28 591 610
Fax: +36 28 591 611
gaia@gaiaalapitvany.hu

Login