Egyesület célkitűzései, tervei

Megújuló Energiák Kistérségi Információs Iroda létrehozása

A klímaváltozásról és a széndioxid kibocsátás csökkentésének lehetőségeiről a lakosság nem rendelkezik objektív ismeretekkel és így nem várható el, hogy azok helyzetének javításában aktívan részt vállaljon.

A fejlesztés egyik célja, hogy "szoftver"-ként létrehozzunk egy "Információs Irodát" Galgahévízen, mely szakszerű tájékoztatással és hasznosítható ismeretekkel látja el az érdeklődőket. A fejlesztés másik célja, hogy az elméleti ismereteket "hardver"-ként a fotovoltaikus napelemek alkalmazásának gyakorlatával, azok szaldóelszámolási rendszerben a villanyóra visszapörgetésével illusztrálva is bemutassuk.

Az Információs Iroda hatékony működéséhez együttműködési formában a Gaia Alapítvány, a galgahévízi Ökofalu és az ökológiai gazdaság is biztosítja a gyakorlati hátteret.