Videó interjú Peter Kayiira - Mubende Közösségének képviselőjével

Nyomtatás
PDF

Peter Kayiira  egy közösségi csoport vezetője, ahol a falusiaknak el kellet költözniük földjükről, hogy helyet csináljanak egy német vállalat kávé ültetvényének. Itt beszél a harcról és a legújabb fejleményekről az ügyben.

Bővebben...

Kompenzációt kell fizetni kilakoltatottaknak - Sajtóközlemény

Nyomtatás
PDF

A kampali Legfelsőbb Bíróság Ugandában elrendelte, hogy a kártérítésként mintegy tizenegy millió eurót kell fizetni az 2041 kilakoltatottnak a földért melyet elfoglalt a Kaweri-kávé-ültetvény, amelynek tulajdonosa a német Neumann Gruppe.

Bővebben...

A FIAN nyilatkozata a Neumann csoportról

Nyomtatás
PDF

FIAN nyilatkozatban jelzi a Neumann-csoport kommunikációjával kapcsolatosan, hogy a négy falu lakóinak kilakoltatási ügyét - hogy elfoglalhassák a Kaweri ültetvényt Mubendében, Ugandában - komolyan kell venni és nem szabad lekicsinyelni a hatását.

Bővebben...

Szűntessük meg az élelemhez való jog megsértésének büntetlenségét!

Nyomtatás
PDF

A FIAN felszólítja az államokat, hogy ratifikálják az ICESCR Ajánlását (Optional Protocol)

Heidelberg, 2012. december 10.

Az Emberi Jogok Napján a FIAN International és partnerszervezete a Gaia Alapítvány sürgeti az államokat, hogy ratifikálják a Gazdasági, Szociális és Kulturális Jogok Nemzetközi Egyezségokmányának  (ICESCR) Ajánlását (OP), biztosítva ezzel az igazságszolgáltatáshoz való hozzáférés az  alapvető emberi jogok megsértésének áldozatai számára.

Bővebben...

Sajtóközlemény

Nyomtatás
PDF

Amennyiben a fenti videót MAGYAR FELIRATTAL kívánja megtekinteni, kérjük kattintson a videó jobb alsó részén látható YouTube ikonra.

Az új film emléket állít a Neumann Kaffee Gruppe véres ügyleteinek Ugandában, címe "Coffee to go – a kilakoltatás ízével"  egy véres kilakoltatásról szól melyet a német kávé cég követett el. Augusztus 19-én 2001-ben, az ugandai hadsereg erőszakkal kilakoltatta a lakosságot több faluból Mubende közelében a saját földjeikről, hogy utat engedjenek egy kávé ültetvénynek melyhez a földet az ugandai kormány adta bérbe a Kaweri Coffee Plantation Ltd. leányvállalata számára, a német cég Neumann Kaffee Gruppe-nak.

Bővebben...

FIAN - GAIA Kampány az éhezés ellen

Hungry for justice
Igazságra éhezve
Olyan világért küzdünk, ahol ismeretlen az éhezés, és ahol mindenki maradéktalanul érvényesítheti emberi jogait, ezen belül is az élelemhez való jogát.
Bővebben...

Kapcsolat elérhetőség

GAIA Alapítvány

2193 Galgahévíz, Fő út 83.
Telefon: +36 28 591 610
Fax: +36 28 591 611
gaia@gaiaalapitvany.hu

Login