Coffee to go a kilakoltats zvel

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Amennyiben a fenti videt MAGYAR FELIRATTAL kvnja megtekinteni, krjk kattintson a vide jobb als rszn lthat YouTube ikonra.

Az j film emlket llt a Neumann Kaffee Gruppe vres gyleteinek Ugandban, cme "Coffee to go a kilakoltats zvel" egy vres kilakoltatsrl szl melyet a nmet kv cg kvetett el.Augusztus 19-n 2001-ben, az ugandai hadsereg er?szakkal kilakoltatta a lakossgot tbb falubl Mubende kzelben a sajt fldjeikr?l, hogy utat engedjenek egy kv ltetvnynek melyhez a fldet az ugandai kormny adta brbe a Kaweri Coffee Plantation Ltd. lenyvllalata szmra, a nmet cg Neumann Kaffee Gruppe-nak.

Ingabire Betty rva maradt a kilakoltats kvetkeztben. A kisgazda Kasoma Aminadabu egyik gyermekt vesztette el. A katonk legettek hzakat, kv s bann ltetvnyeket. Tbb mint 2000 embernek kellett htrahagyni minden holmijt.

"A mai napig egyetlen ldozatot sem kompenzltak, sem fldjk elvesztse, sem az tlt esemnyek miatt, melyek a kilakoltats sorn trtntek" mondta Gertrud Falk, Fian Nmetorszg.

Fian tmogatta az ldozatok bks kzdelmt az igazsgrt. 2002 ta segti ?ket az ugandai kormny s Kaweri Coffee Plantation Ltd elleni perben. Akik szmos alkalommal ksleltetik az igazsgszolgltats folyamatt, sokszor ktes jogi man?verekkel.

A nmet anyavllalatot nehz brsg el lltani. "A nmet jogrendszer keretein bell mg mindig szinte lehetetlen, a klfldi lenyvllalatot perelni, felel?ssgre vonni az emberi jogok megsrtsrt." A nmet jogrendszer elmarad a tbbit?l, mert nem veszi figyelembe a gazdasgi realitsokat, valamint az emberi jogok megsrtst. ", mondta Falk. "Csak megfelel?en elfogadott trvnyekkel lehetett knyszerteni vllalatok, mint a Neumannt hogy vllalja felel?ssget az elkvetett gyilkossgokrt s az ldozatok szenvedsrt Mubende tartomnyban."

"Az ldozatokat kompenzlni kell, s a fldet, amelyet jogellenesen m?vel vissza kell adni a tulajdonosoknak. Ez egyszer?en botrny, hogy 11 v utn sem kerlt sor semmilyen tlet meghozatalra a Kaweri s Neumann cgekkel, sem az ugandai kormnnyal szemben. Mondta Falk.

Fian s magyar partnere a GAIA Alaptvny tovbbra is arra igyekszik felhvni a figyelmet, hogy ez az igazsgtalansgot ne maradhasson bntetlen, az ldozatokat kompenzljk.