Milyen áldozatot tudnál hozni érte?

• Hajlandó lennél-e mindezek érdekében valamelyest korlátozni igényeidet?
  • Le tudnál-e mondani felesleges tárgyaidról, sohasem használt holmidról, elfekvő készleteidről, hogy kisebb férőhelyre legyen szükséged?
  • Lemondanál-e némely területen a megszokott kényelemről?
  • Képes lennél-e egy kicsit változtatni megrögzült szokásaidon?
  • Vállalnál-e egy kicsit több fáradtságot, munkát céljaink megvalósítása érdekében?
  • Ki tudnál-e lépni a pénzhajhászás mókuskerekéből, hogy idődet és energiáidat érdekesebb és értékesebb dolgokra is fordíthasd, olyasmire, amit pénzzel meg sem vehető?
  • Tudnál-e időt és energiát fordítani egy közösség ügyeinek ápolására, konfliktusainak megoldására?
  • Meg mered-e nézni magadat a másik ember, egy hozzád hasonló elvek szerint élő kis közösség szemének tükrében?
  • Van-e benned hajlandóság a változásra, ha annak iránya elveiddel is egybeesik?
  • Szükség esetén le tudsz-e mondani a megbántottság, a sértődöttség hamis elégtételéről, a másnál mindent jobban tudás és a szakértelem fölényéről, a magadra erőltetett szerepeid merev jelmezeiről?
  • El tudod-e engedni idejétmúlt bánataidat, felesleges aggódásaidat hamis kötődéseidet, hogy felszabadult lélekkel élvezhesd a jelent?
  • S ha mindez még nem sikerült neked, elfogadnál-e segítséget a változás érdekében?

Ha a legtöbb kérdésre igennel válaszoltál tudj meg rólunk többet!

A GAIA Alapítvány az évtizedek során felhalmozott tapasztalatot igyekszik átadni, mások számára is elérhetővé tenni, főként ezen munkálkodik programjaival, előadásaival és a nyílt napokkal, ahol a Galgafarm Első Magyar Organikus Hangya Szövetkezet is bemutatásra kerül.

Az érdeklődőknek minden hónap első vasárnapján lehetőségük van, megkóstolni és vásárolni az ökofarm termékeiből, ellátogatni a textilmúzeumba, mangalica malacot, lovat, kecskét, bocit simogatni, megismerkedni az öko-építészet elméletével és gyakorlatával, barátkozni az itt lakó családokkal, életmódjukkal. Az idei évben nagyobb hangsúlyt fordítottunk a „tudatos ember, a tudatos vásárló” életstílusának megvilágítására. Programsorozatunk a mindennapi életünk teljes területén ad útmutatást az egészséges életmódról, táplálkozásról, a testi-lelki egyensúly eléréséről. Az egyre népesebb Ökofaluban a lakók a programok során bemutatott tudást és praktikákat nap, mint nap alkalmazzák, fejlesztik. Az újszerű megközelítés révén ez lehet a hiányzó láncszem annak érdekében, hogy az életmódváltás üzenete hatékonyan el is jusson célközönségéhez, mert az elméletet nem csak gyakorlat követi az oktatás során, hanem az öko-tudatos életmód megízlelését, szellemiségének átélését tesszük lehetővé. A hölgyek kipróbálhatják magukat a kenyérdagasztásban, kozmetikumok készítésében vagy a szövőműhelyt próbálhatják ki, a férfiak az ökológiai gazdálkodás és állattartás alapjaival, vagy az öko-építészet bárhol megvalósítható praktikáival ismerkedhetnek. A gyermekek figyelmét eközben állatsimogatással, lovaglással, népi játékokkal kötjük le.