Milyen áldozatot tudnál hozni érte?

Nyomtatás
PDF
 • Hajlandó lennél-e mindezek érdekében valamelyest korlátozni igényeidet?
 • Le tudnál-e mondani felesleges tárgyaidról, sohasem használt holmidról, elfekvő készleteidről, hogy kisebb férőhelyre legyen szükséged?
 • Lemondanál-e némely területen a megszokott kényelemről?
 • Képes lennél-e egy kicsit változtatni megrögzült szokásaidon?
 • Vállalnál-e egy kicsit több fáradtságot, munkát céljaink megvalósítása érdekében?
 • Ki tudnál-e lépni a pénzhajhászás mókuskerekéből, hogy idődet és energiáidat érdekesebb és értékesebb dolgokra is fordíthasd, olyasmire, amit pénzzel meg sem vehető?
 • Tudnál-e időt és energiát fordítani egy közösség ügyeinek ápolására, konfliktusainak megoldására?
 • Meg mered-e nézni magadat a másik ember, egy hozzád hasonló elvek szerint élő kis közösség szemének tükrében?
 • Van-e benned hajlandóság a változásra, ha annak iránya elveiddel is egybeesik?
 • Szükség esetén le tudsz-e mondani a megbántottság, a sértődöttség hamis elégtételéről, a másnál mindent jobban tudás és a szakértelem fölényéről, a magadra erőltetett szerepeid merev jelmezeiről?
 • El tudod-e engedni idejétmúlt bánataidat, felesleges aggódásaidat hamis kötődéseidet, hogy felszabadult lélekkel élvezhesd a jelent?
 • S ha mindez még nem sikerült neked, elfogadnál-e segítséget a változás érdekében?

Ha a legtöbb kérdésre igennel válaszoltál tudj meg rólunk többet!

A GAIA Alapítvány az évtizedek során felhalmozott tapasztalatot igyekszik átadni, mások számára is elérhetővé tenni, főként ezen munkálkodik programjaival, előadásaival és a nyílt napokkal, ahol a Galgafarm Első Magyar Organikus Hangya Szövetkezet is bemutatásra kerül.

Az érdeklődőknek minden hónap első vasárnapján lehetőségük van, megkóstolni és vásárolni az ökofarm termékeiből, ellátogatni a textilmúzeumba, mangalica malacot, lovat, kecskét, bocit simogatni, megismerkedni az öko-építészet elméletével és gyakorlatával, barátkozni az itt lakó családokkal, életmódjukkal. Az idei évben nagyobb hangsúlyt fordítottunk a „tudatos ember, a tudatos vásárló” életstílusának megvilágítására. Programsorozatunk a mindennapi életünk teljes területén ad útmutatást az egészséges életmódról, táplálkozásról, a testi-lelki egyensúly eléréséről. Az egyre népesebb Ökofaluban a lakók a programok során bemutatott tudást és praktikákat nap, mint nap alkalmazzák, fejlesztik. Az újszerű megközelítés révén ez lehet a hiányzó láncszem annak érdekében, hogy az életmódváltás üzenete hatékonyan el is jusson célközönségéhez, mert az elméletet nem csak gyakorlat követi az oktatás során, hanem az öko-tudatos életmód megízlelését, szellemiségének átélését tesszük lehetővé. A hölgyek kipróbálhatják magukat a kenyérdagasztásban, kozmetikumok készítésében vagy a szövőműhelyt próbálhatják ki, a férfiak az ökológiai gazdálkodás és állattartás alapjaival, vagy az öko-építészet bárhol megvalósítható praktikáival ismerkedhetnek. A gyermekek figyelmét eközben állatsimogatással, lovaglással, népi játékokkal kötjük le.

FIAN - GAIA Kampány az éhezés ellen

Hungry for justice
Igazságra éhezve
Olyan világért küzdünk, ahol ismeretlen az éhezés, és ahol mindenki maradéktalanul érvényesítheti emberi jogait, ezen belül is az élelemhez való jogát.
Bővebben...

Kapcsolat elérhetőség

GAIA Alapítvány

2193 Galgahévíz, Fő út 83.
Telefon: +36 28 591 610
Fax: +36 28 591 611
gaia@gaiaalapitvany.hu

Login