Karácsonyi asztaldísz parafa dugóból

Nyomtatás
PDF

Bevallom nem saját ötlet, de ez nyilván semmit nem von le az értékéből csak a történeti hűség kedvéért tartottam fontosnak megjegyezni :-) Ami a lényeg, hogy filléres, meglepően egyszerű, nem kell hozzá sok „egzotikus” összetevő, könnyű elkészíteni, a végeredmény csuda szép és ajándéknak is kiváló.

 

Bővebben...

Ökopraktikusok az ECHO Tv-ben

Nyomtatás
PDF

Meghívást kaptunk az ECHO TV Gazdafórum című műsorába ahol a helyi termékekről, a minőségi élelmiszerekről és azok élettani hatásairól beszélhettünk.

 

 

Bővebben...

Karácsonyi készülődés III. rész - Morti a zoknilény

Nyomtatás
PDF

Advent harmadik vasárnapjának témája az életre kelt zokni.

Nem tudom ki, hogy van vele, de mi nálunk „terem” a fél pár zokni. Hol a mosás során veszítik el egymást, hol a használat során kopik meg régi fényük. Nagymamám még stoppolta a zoknikat, ami maga a művészet – amúgy - szépre és „kényelmesre” (ne legyenek rajta csomók, ne húzzuk össze az anyagot stb.) foltozni. Szerintem ma keltsük életre az árva lábbeliket.

Bővebben...

Karácsonyi ajtódísz

Nyomtatás
PDF

 

Hipp-hopp varázsolhatunk ajtódíszt egy hűtőmágnesből.

Bővebben...

Karácsonyi készülődés II. rész - Mécsestartó

Nyomtatás
PDF

Advent második vasárnapján ismét szeretnék egy ajándék ötlettel kedveskedni az Ökopraktika rovat olvasóinak.

Néhány évvel ezelőtt még a mi családunk is kötelező vásárlási lázban égett a karácsonyt megelőző időszakban. Előfordult, egyetemista éveinkben, hogy húgommal december 24-én elkeseredetten álltunk az utolsó nyitva tartó üzletben, az eladó szemrehányó pillantásának kereszttüzében, és nem tudtunk dönteni a mégoly praktikus számológép és zokni-borotva kombó között, Édesapánknak, akiről tudvalevő, hogy fejben számol, és vajmi keveset foglalkozik a zokni-neműkkel. Végül megvettük mindkettőt és szomorúan konstatáltuk, hogy az évben sem sikerült felülmúlni önmagunkat, de Apánk bizonyára udvariasan és nagyon fog örülni, mert ugye nem az ajándék számít… S valóban nem. Hanem az adás öröme. Ahhoz viszont nem kell pénz. Akkor mit görcsölünk ezen az ajándékvásárláson? Költséges és idegtépő mindenki számára. Ezen a karácsonyon megbeszéltük, hogy innentől másként lesz. Érzéssel ünneplünk, örülünk egymásnak, s annak az időnek, amit a vásárlás kiiktatásával nyerünk.

 

Bővebben...

FIAN - GAIA Kampány az éhezés ellen

Hungry for justice
Igazságra éhezve
Olyan világért küzdünk, ahol ismeretlen az éhezés, és ahol mindenki maradéktalanul érvényesítheti emberi jogait, ezen belül is az élelemhez való jogát.
Bővebben...

Kapcsolat elérhetőség

GAIA Alapítvány

2193 Galgahévíz, Fő út 83.
Telefon: +36 28 591 610
Fax: +36 28 591 611
gaia@gaiaalapitvany.hu

Login