Karácsonyi készülődés III. rész - Morti a zoknilény

Advent harmadik vasárnapjának témája az életre kelt zokni.

Nem tudom ki, hogy van vele, de mi nálunk „terem” a fél pár zokni. Hol a mosás során veszítik el egymást, hol a használat során kopik meg régi fényük. Nagymamám még stoppolta a zoknikat, ami maga a művészet – amúgy - szépre és „kényelmesre” (ne legyenek rajta csomók, ne húzzuk össze az anyagot stb.) foltozni. Szerintem ma keltsük életre az árva lábbeliket.

Gyűjtögető életmódot folytatok. Szinte semmit nincs szívem kidobni, vagy azért mert jópofa vagy, mert „olyan praktikusnak tűnik”. Így vagyok a zoknikkal is… Az nem lehet, hogy valamire ne lehetne használni. gondoltam… s már egy kisebb zsáknyi volt mikor kaptam egy könyvet ökopraktikus Anitától ;-)

Így készült Morti

Morti egy kutya fajtájú zokni lény. Azt hiszem, a bull terrierre hasonlít.

Először is ki kell tömni kis barátunk fejét és testét, természetesen zoknival!  A feje épp a zokni fej része, a teste pedig a szára, így gyárilag megvan benne az L alak. Ha elértük a megfelelő méretet a felesleges részt levágjuk, összevarrjuk. A kezeket, lábakat, füleket, kivágjuk, kitömjük kisebb darabokkal, majd felerősítjük a megfelelő helyre. Szemet, orrot hímzünk neki, s végül a szalagra erősített alufólia darabokkal tesszük teljessé a vad, Mortis megjelenést. Tetoválási szám is látható a nyakán, teljesen véletlenül: 42-43 :-)

További édes lények és ötletek: