Életmódi

Kineziológia tanfolyam Miskolcon és Budapesten

Nyomtatás
PDF

Kineziológia tanfolyamok indulnak Miskolcon és Budapesten Majsai-Dudás Anita kineziológus, One Brain kineziológia oktató, fitoterapeuta vezetésével.

A 2017-ben induló kineziológiai tanfolyamok időpontjai, részletek és jelentkezés>

Védekezés, megelőzés természetesen II.

Nyomtatás
PDF

Cikkünk első része itt olvasható: http://www.gaiaalapitvany.hu/oekopraktikak/eletmodi/79-vedekezes-megelzes-termeszetesen-i

Ismét hangsúlyozom, nagyon fontos, hogy ha elért minket a betegség, igyekezzünk sokat pihenni és feküdni. Segítsük ezzel a szervezetünket, hogy a gyógyulásra tudjon koncentrálni. Sok folyadékot és könnyű ételeket fogyasszunk. A szervezetünk támogatására.

Bővebben...

Védekezés, megelőzés természetesen I.

Nyomtatás
PDF

Habár úgy tűnik, szerencsés évünk van a betegségeket és az influenza járványt illetően, nem árt tudnunk, hogy melyek azok a gyógynövények, amiket segítségül lehet hívni egy-egy szezonális betegség legyőzésében.

De ami még ennél is fontosabb, hogy erre fel is lehet készülni és meg lehet előzni a nyavalyát. Így az immunerősítéssel kezdeném.

Bővebben...

Az egészséges sütőtök

Nyomtatás
PDF

 

A sütőtök korábban csak töklámpásként, vagy meleg vacsoraként szolgált, ma már tudjuk, nem csak finom, de egészséges is.

A sütőtök Amerika felfedezését követően került hazánkba, s ma már az őszi, borongós napok egyik legkedveltebb csemegéje. Nem csak ízletes étel, de egészséges is.

A sütőtök pozitív hatásai, tápanyagai

Rengeteg béta-karotint tartalmaz, nagyszerű antioxidáns. Magas élelmirost tartalmánál fogva kiváló béltisztító. Gazdag A, B, C vitaminban, kalciumban, foszforban, magnéziumban.

A régi gyógyítók és a népgyógyászat számos területen alkalmazta a sütőtököt. Leginkább a máj- és a vesepanaszok gyógyítására használták, azonban hashajtó és béltisztító hatással is rendelkezik. Hasznos emellett a szívműködési zavarok kezelésére, segít legyőzni a tüdőgyulladást, a felfázást, a légúti betegségeket és a köhögést is csillapítja. Emellett segít az allergiás megbetegedések során és a bőrpanaszok esetében is, valamint immunrendszer erősítő, érelmeszesedés gátló és rákmegelőző hatással is bír.

A tökmag gazdag telítetlen zsírsavakban, tehát omega-3, omega-6 és omega-9et tartalmaz, ezért fokozza a szellemi teljesítőképességünket. Emellett pedig kiváló eleme lehet a koleszterinszint csökkentésének is.

Hogyan vásároljunk sütőtököt?

Többféle sütőtököt is kaphatunk, azonban fontos, hogy vitamindús, friss terméket válasszunk. A friss sütőtök felszíne fényes, igyekezzünk olyat választani, amely nem sérült. A sérült részeken keresztül könnyen megromolhat, a sértetlen, egész sütőtök azonban hűvös helyen hetekig is eláll.

Elkészítés, felhasználás

A sütőtök felhasználása igen széleskörű, készíthetünk belőle lekvárt, krémlevest, vagy egyszerűen megsüthetjük. Az előbb említett ételekhez a héját és magját nem hasznosítjuk.

Amennyiben sütve fogyasztjuk, a héját nem szükséges lehámozni, elegendő feldarabolni, és a magokat lekaparni. Krémleveshez, lekvárhoz először távolítjuk el a magokat, vágjuk darabokra, majd hámozzuk meg.

Forrás: http://zoldvilagomegyesulet.blogspot.com/2011/10/az-egeszseges-sutotok.html

FIAN - GAIA Kampány az éhezés ellen

Hungry for justice
Igazságra éhezve
Olyan világért küzdünk, ahol ismeretlen az éhezés, és ahol mindenki maradéktalanul érvényesítheti emberi jogait, ezen belül is az élelemhez való jogát.
Bővebben...

Kapcsolat elérhetőség

GAIA Alapítvány

2193 Galgahévíz, Fő út 83.
Telefon: +36 28 591 610
Fax: +36 28 591 611
gaia@gaiaalapitvany.hu

Login