A falusi mojito (kovszos uborka) kpe s az irodnkban tapasztalhat 33 fokos h?mrsklet megtette a hatst, csillapthatatlan vgyat reztem a h?st? frisst?k irnt

Elbrndoztam egy vgtelenl egyszer?, egszsges, valamint szezonlis s helyi frisst?r?l, ami lehet?leg j hatssal is van a melegt?l megviselt szervezetnkre. Valamirt egy ss ital villant be, hiszen az izzadssal nem csak folyadkot, de jelent?s mennyisg? st is vesztnk. A konyhasn kvl az sszes szksges st rdemes ptolni lehet?leg homeoptis Schssler skkal err?l azonban krjk ki homeopata orvos tancst. Kstoltam is egyszer az Ayran nevezet? trk ss joghurtitalt, ami meglep?en finom volt. A msodik szempont a frisst? faktor. Nagyon szeretem a kefirt, hidegen leginkbb ezrt ez lett a f? sszetev?. S mr csak a szezonalits maradt erre egyrtelm?en a mlna s a kapor kszott be szomjaz gondolataimba. Egy italba azonban ez kiss meredeknek t?nt, de nem jttem zavarba s kt flt ksztettem. gy lett egy nem ss is viszont mzes vltozat. A mz pedig szintn rtkes hozzval mert fontos vitaminokat, svnyi anyagokat, aminosavakat tartalmaz, gyorsan ad energit.

Kapros kefir ital

Hozzvalk:

Galgafarm bio kaukzusi kefir, kapor, s, bors.

2 dl kefirhez 1 dl vizet adtam, egy magas fal botmixelsre alkalmas ednybe majd nem csekly mennyisg? kaprot tpkedtem bele, sztam, borsoztam ssze turmixoltam.

Mlns ments kefir ital

Hozzvalk:

Galgafarm bio kaukzusi kefir, egy mark mlna, mz, friss mentalevl

2 dl kefirhez 1 dl vizet adtam, szintn egy magas fal botmixelsre alkalmas ednybe majd nem belekerlt a mlna s nhny mentalevl, kevs mz. Turmix s ksz. Ha nem elg h?s az italunk, nhny jgkockt is tehetnk bele.

Kellemes felfrisslst! ;-)