Nyomtatás

A falusi mojito (kovászos uborka) képe és az irodánkban tapasztalható 33 fokos h?mérséklet megtette a hatását, csillapíthatatlan vágyat éreztem a h?sít? frissít?k iránt…

Elábrándoztam egy végtelenül egyszer?, egészséges, valamint szezonális és helyi frissít?r?l, ami lehet?leg jó hatással is van a melegt?l megviselt szervezetünkre. Valamiért egy sós ital villant be, hiszen az izzadással nem csak folyadékot, de jelent?s mennyiség? sót is veszítünk. A konyhasón kívül az összes szükséges sót érdemes pótolni lehet?leg homeopátiás Schüssler sókkal err?l azonban kérjük ki homeopata orvos tanácsát. Kóstoltam is egyszer az Ayran nevezet? török sós joghurtitalt, ami meglep?en finom volt. A második szempont a frissít? faktor. Nagyon szeretem a kefirt, hidegen leginkább ezért ez lett a f? összetev?. S már csak a szezonalitás maradt erre egyértelm?en a málna és a kapor kúszott be szomjazó gondolataimba. Egy italba azonban ez kissé meredeknek t?nt, de nem jöttem zavarba és két félét készítettem. Így lett egy nem sós is viszont mézes változat. A méz pedig szintén értékes hozzávaló mert fontos vitaminokat, ásványi anyagokat, aminosavakat tartalmaz, gyorsan ad energiát.

Kapros kefir ital

Hozzávalók:

Galgafarm bio kaukázusi kefir, kapor, só, bors.

2 dl kefirhez 1 dl vizet adtam, egy magas falú botmixelésre alkalmas edénybe majd nem csekély mennyiség? kaprot tépkedtem bele, sóztam, borsoztam össze turmixoltam.

Málnás mentás kefir ital

Hozzávalók:

Galgafarm bio kaukázusi kefir, egy marék málna, méz, friss mentalevél

2 dl kefirhez 1 dl vizet adtam, szintén egy magas falú botmixelésre alkalmas edénybe majd nem belekerült a málna és néhány mentalevél, kevés méz.  Turmix és kész. Ha nem elég h?s az italunk, néhány jégkockát is tehetünk bele.

Kellemes felfrissülést! ;-)