Almás-mákos kalács

Nyomtatás
PDF

Hozzávalók

A hozzávalókat összegyúrom, majd dagasztom a tésztát. Nem szoktam felfuttatni az élesztőt.
A titka a hosszú kelesztés. Érdemes este bedagasztani és hagyni egész éjszaka kelni. Sokkal jobb lesz a tésztája kevés élesztő hosszú kelés esetén, mint több élesztő 1-2 órás kelés esetén. Persze ha nincs idő akkor több élesztő kell (ilyenkor az élesztő hátulján lévő felhasználást kell követni a mennyiséget illetően).

A mákot vízben vagy növényi tejben megfőzöm, ízesítem mézzel vagy nyírfacukorral, mazsolával és félreteszem hűlni.

Édes alma esetében csak simán lereszelem és kinyomom a levéből. Ebbe is mehet mazsola.

Mikor megkelt a tészta, két részre osztom, kinyújtom és egyenként megtöltöm. Ráhajtom a széleket, így egy-egy töltött tésztát kapok. A kettőt összecsavarom megszurkálom, hogy a pára kijöjjön belőle, megkenem a tetejét a félretett tojással és mehet a sütőbe. Kb. 170 fokon 35-45 percet sütöm.

FIAN - GAIA Kampány az éhezés ellen

Hungry for justice
Igazságra éhezve
Olyan világért küzdünk, ahol ismeretlen az éhezés, és ahol mindenki maradéktalanul érvényesítheti emberi jogait, ezen belül is az élelemhez való jogát.
Bővebben...

Kapcsolat elérhetőség

GAIA Alapítvány

2193 Galgahévíz, Fő út 83.
Telefon: +36 28 591 610
Fax: +36 28 591 611
gaia@gaiaalapitvany.hu

Login