- Hiba
2013 március 18
|- 60 dkg teljes kirls? liszt
- 1 ek mz
- 1 nagy ekzsr
- vz vagy zabtej, rizstej, annyi, hogy kzp kemnysg? tsztt kapjunk
- 1 dkgleszt? vagy 1 kk szrtott leszt? (n Alnaturst hasznlok)
- 1 kk s
- 1 nagy tojs vagy 2 kicsi
(ebb?l egy keveset ki szoktam hagyni a kenshez) - Tltelk:
50 dkg alma
50 dkg mk
A hozzvalkat sszegyrom, majd dagasztom a tsztt. Nem szoktam felfuttatni az leszt?t.
A titka a hossz keleszts. rdemes este bedagasztani s hagyni egsz jszaka kelni. Sokkal jobb lesz a tsztja kevs leszt? hossz kels esetn, mint tbb leszt? 1-2 rs kels esetn. Persze ha nincs id? akkor tbb leszt? kell (ilyenkor az leszt? htuljn lv? felhasznlst kell kvetni a mennyisget illet?en).
A mkot vzben vagy nvnyi tejben megf?zm, zestem mzzel vagy nyrfacukorral, mazsolval s flreteszem h?lni.
des alma esetben csak simn lereszelem s kinyomom a levb?l. Ebbe is mehet mazsola.
Mikor megkelt a tszta, kt rszre osztom, kinyjtom s egyenknt megtltm. Rhajtom a szleket, gy egy-egy tlttt tsztt kapok. A kett?t sszecsavarom megszurklom, hogy a pra kijjjn bel?le, megkenem a tetejt a flretett tojssal s mehet a st?be. Kb. 170 fokon 35-45 percet stm.