Nyomtatás

Hozzávalók

A hozzávalókat összegyúrom, majd dagasztom a tésztát. Nem szoktam felfuttatni az éleszt?t.
A titka a hosszú kelesztés. Érdemes este bedagasztani és hagyni egész éjszaka kelni. Sokkal jobb lesz a tésztája kevés éleszt? hosszú kelés esetén, mint több éleszt? 1-2 órás kelés esetén. Persze ha nincs id? akkor több éleszt? kell (ilyenkor az éleszt? hátulján lév? felhasználást kell követni a mennyiséget illet?en).

A mákot vízben vagy növényi tejben megf?zöm, ízesítem mézzel vagy nyírfacukorral, mazsolával és félreteszem h?lni.

Édes alma esetében csak simán lereszelem és kinyomom a levéb?l. Ebbe is mehet mazsola.

Mikor megkelt a tészta, két részre osztom, kinyújtom és egyenként megtöltöm. Ráhajtom a széleket, így egy-egy töltött tésztát kapok. A kett?t összecsavarom megszurkálom, hogy a pára kijöjjön bel?le, megkenem a tetejét a félretett tojással és mehet a süt?be. Kb. 170 fokon 35-45 percet sütöm.