Kszlve a tlre, az egyik nagy kedvencnk a savany kposzta. Nagyon egyszer? elkszteni s nagy el?nye az otthon elrakottnak, hogy akkor nyl bele az ember a savany kposzts kcsgbe, amikor ppen megkvnja. Merthogy nlunk egy szp Erdlyb?l hozott, mzas kcsgben kszl.

Miutn panelban lakunk, az vlt be, hogy egy tl alatt kb. 3-4-szer rakunk el 8-9 kilogrammnyi mennyisget. Ez els?t ppen a htvgn dngltk bele az ednybe. Nlunk egsz tlen 26 fok van a laksban s gy is gynyr?en eltarthat 6-8 htig, mr ha ppen el nem fogy.

Hozzvalk:
1 kg kposzthoz,
1 ppos ek. s
f?szerek: babrlevl, koriander s bors. Lehet bele piros er?s paprika is, ki hogy szereti.

Elraksa csak annyi, hogy a kposztt vkonyra gyaluljuk, majd elkezdjk rtegezni a sval s a f?szerekkel. Fontos, hogy jl le legyen dnglve a kposzta s mindig l alatt legyen, hogy ne kapjon leveg?t. Miutn a meleg miatt gyorsabban prolog a kposzta ltal engedett l, n azt szoktam csinlni, hogy amikor vettem ki bel?le, a levt visszanyomom a kposztra.

Mg egy dologra kell figyelni, hogy csak tiszta kzzel nyljunk az ednybe. A ledngls utn, rdemes leslyozni.

Amivel mg lehet varilni az a hagyma s a birsalma. Nagyon finom zt ad neki, ha a kposztartegek kz hagymartegeket csempsznk s egy-kt szelet birsalma sem rontja el. S?t!!!