Finomságok
2011 november 28
|Konkrét vadászat, hosszas utánajárás, információgyűjtés, kutatómunka és egyeztetés után elfogadta meghívásomat az elmúlt években méltánytalanul mellőzött aztán hirtelen egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Csicsóka. Bár ritkán vállal ilyen típusú felkérést, egyszerű, visszahúzódó személyisége miatt, velünk mégis kivételt tett, s nem csak hogy interjút adott, hanem együtt készítettünk el két kiváló ételt… belőle :-D
2011 november 27
|Advent első vasárnapján egy kedves ajándék ötletet szeretnék megosztani. Mint finomsággal teli kalendáriumot lehet nyitogatni és válogatni az Ökopraktikák karácsonyi írásai között hétről-hétre.
Karácsonyi hangulatot előidézni nem könnyű rohanó, minden pillanatban fogyasztásra, felhalmozásra, teljesítésre ösztönző világunkban. De érdemes megpróbálni. Olyan meglepetések érhetnek, hogy csuda.
2011 november 15
|Elkészült a savanyú káposzta, aminek készítéséről itt írtam: http://www.gaiaalapitvany.hu/oekopraktikak/finomsagok/48-oekopraktikak.
Sőt, ha nagyon őszinte akarok lenni, már meg is ettük és bent pihen a köcsögben a következő adag. Egy részét nyersen megettük, a másik részéből pedig ez a székely káposzta jellegű étel lett.
2011 november 07
|A Gaia Alapítvány munkatársai időről időre kiveszik a részüket önkéntes munkájukkal a nyílt napok szervezéséből és lebonyolításából. Ezúttal azonban a szokásosnál is lelkesebbek voltak a lányok, Timi vállalta a tökfaragást, Tündi és Kata pedig sütőtökös süteményekkel kápráztatták el a látogatókat. Íme, először a muffin titka…
2011 október 28
|A sütőtök egy megosztó egyéniség. Van, aki feltétel nélkül szereti s van, aki köszöni, semmilyen formában nem kéri. Hát én az előző táborba tartozom, természetesen. Tavaly óta kacérkodom sütőtöklekvár készítés a gondolatával, s a hétvégén kaptam 2 tököt a Biopiacon (igen, az egyik Pali bácsi bio töke…). Éreztem, itt a pillanat…