Háztartásdi

Pénz és pazarlás nélkül élni

De szép is lenne. Meg könnyű is, hiszen pénz nélkül nehezebb pazarolni.

Elgondolkodtatok már azon mennyi felesleges dolgot vásárolunk, halmozunk fel, raktározunk a lakásunkban és dobunk ki aztán nagy ívben a szemétbe? Legyen az élelmiszer, használati tárgy, vagy a fogyasztói társadalom igényeinek művészi generálói által a tudatalattinkba égetett haszontalanságok, vágyott életérzésekbe csomagolt SZEMÉT!!!

Ildikó tippjei

Kaptam néhány jó tippet Cserneticsné Tölgyesi Ildikótól, aki nem mellesleg a Csudadió Kft. - tisztaság dióhéjban (www.csudadio.hu) oldalt üzemelteti és előző „Tisztán, egyszerűen” cikkem óta tőle veszem a mosóparfümöt, a mosószódát és a szódabikarbónát is, tök véletlenül... :-)

Nos, lássuk Ildikó hogyan csinálja.

Tisztán, egyszerűen

Már a szappanos írásomban bevallottam különös vonzódásomat az egyszerű dolgok iránt. A takarítási tippjeim pedig még annyi bonyodalommal sem járnak…

A tisztítószerekkel kapcsolatban sem volt könnyű megszabadulnom az oly sokat hallott reklámszlogenektől. Akartam, hogy a csempe egy laza mozdulatomtól ragyogjon (még a kis csillagokat is odaképzeltem), hogy a mosópor gondolkodjon, megkeresse a koszt majd örökre likvidálja miközben egy teljes virágos rét illatát és hangulatát is belevarázsolja a kedvenc ruhámba, ami nem, hogy kifakul a mosás következtében, hanem éppen az által lesz egyre élénkebb színű. Aztán rájöttem, a feje tetejére álltak a dolgok. A citromlében aroma van, a bútorápolóban valódi citrom. A mosópor meg intelligens…helyettünk. De fel is lázadhatunk és visszavehetjük az uralmat a mérgező, tömény, agresszív vegyszerektől, s gondolkodhatunk magunk is. Például azon, miért kell külön szer a konyhai és a fürdőszobai csempéhez, a kádhoz, a mosdóhoz, a padlóhoz, a parkettához, a kárpithoz, a szőnyeghez stb. Hát azért, hogy jól megvegyük ezeket a termékeket, egy kisebb vagyonért. Nem beszélve arról, hogy ezek a szerek ugyanúgy bejutnak a szervezetünkbe, mint a kozmetikai cikkek. A vegyi anyaggal elmosott evőeszközöket még a szánkba is vesszük, sterilizáljuk a padlót, meg a gyerek játékait, mert attól leszünk jó mamik, hogy óvjuk kicsinyeinket a gonosz baciktól.

Hát ehhez képest én vidám, citrom illatú háztartást ígérek, mellékhatások nélkül! Valójában a hagyományos eljárásokkal és szerekkel is éppolyan tökéletes eredményt érhetünk el, ráadásul fillérekből és nemcsak lakásunk, hanem a környezet is tisztább lesz.