Háztartásdi

Pénz és pazarlás nélkül élni

Nyomtatás
PDF

De szép is lenne. Meg könnyű is, hiszen pénz nélkül nehezebb pazarolni.

Elgondolkodtatok már azon mennyi felesleges dolgot vásárolunk, halmozunk fel, raktározunk a lakásunkban és dobunk ki aztán nagy ívben a szemétbe? Legyen az élelmiszer, használati tárgy, vagy a fogyasztói társadalom igényeinek művészi generálói által a tudatalattinkba égetett haszontalanságok, vágyott életérzésekbe csomagolt SZEMÉT!!!

Bővebben...

Ildikó tippjei

Nyomtatás
PDF

Kaptam néhány jó tippet Cserneticsné Tölgyesi Ildikótól, aki nem mellesleg a Csudadió Kft. - tisztaság dióhéjban (www.csudadio.hu) oldalt üzemelteti és előző „Tisztán, egyszerűen” cikkem óta tőle veszem a mosóparfümöt, a mosószódát és a szódabikarbónát is, tök véletlenül... :-)

Nos, lássuk Ildikó hogyan csinálja.

 

Bővebben...

Tisztán, egyszerűen

Nyomtatás
PDF

Már a szappanos írásomban bevallottam különös vonzódásomat az egyszerű dolgok iránt. A takarítási tippjeim pedig még annyi bonyodalommal sem járnak…

A tisztítószerekkel kapcsolatban sem volt könnyű megszabadulnom az oly sokat hallott reklámszlogenektől. Akartam, hogy a csempe egy laza mozdulatomtól ragyogjon (még a kis csillagokat is odaképzeltem), hogy a mosópor gondolkodjon, megkeresse a koszt majd örökre likvidálja miközben egy teljes virágos rét illatát és hangulatát is belevarázsolja a kedvenc ruhámba, ami nem, hogy kifakul a mosás következtében, hanem éppen az által lesz egyre élénkebb színű. Aztán rájöttem, a feje tetejére álltak a dolgok. A citromlében aroma van, a bútorápolóban valódi citrom. A mosópor meg intelligens…helyettünk. De fel is lázadhatunk és visszavehetjük az uralmat a mérgező, tömény, agresszív vegyszerektől, s gondolkodhatunk magunk is. Például azon, miért kell külön szer a konyhai és a fürdőszobai csempéhez, a kádhoz, a mosdóhoz, a padlóhoz, a parkettához, a kárpithoz, a szőnyeghez stb. Hát azért, hogy jól megvegyük ezeket a termékeket, egy kisebb vagyonért. Nem beszélve arról, hogy ezek a szerek ugyanúgy bejutnak a szervezetünkbe, mint a kozmetikai cikkek. A vegyi anyaggal elmosott evőeszközöket még a szánkba is vesszük, sterilizáljuk a padlót, meg a gyerek játékait, mert attól leszünk jó mamik, hogy óvjuk kicsinyeinket a gonosz baciktól.

Hát ehhez képest én vidám, citrom illatú háztartást ígérek, mellékhatások nélkül! Valójában a hagyományos eljárásokkal és szerekkel is éppolyan tökéletes eredményt érhetünk el, ráadásul fillérekből és nemcsak lakásunk, hanem a környezet is tisztább lesz.

Bővebben...

FIAN - GAIA Kampány az éhezés ellen

Hungry for justice
Igazságra éhezve
Olyan világért küzdünk, ahol ismeretlen az éhezés, és ahol mindenki maradéktalanul érvényesítheti emberi jogait, ezen belül is az élelemhez való jogát.
Bővebben...

Kapcsolat elérhetőség

GAIA Alapítvány

2193 Galgahévíz, Fő út 83.
Telefon: +36 28 591 610
Fax: +36 28 591 611
gaia@gaiaalapitvany.hu

Login