Ildikó tippjei

Kaptam néhány jó tippet Cserneticsné Tölgyesi Ildikótól, aki nem mellesleg a Csudadió Kft. - tisztaság dióhéjban (www.csudadio.hu) oldalt üzemelteti és előző „Tisztán, egyszerűen” cikkem óta tőle veszem a mosóparfümöt, a mosószódát és a szódabikarbónát is, tök véletlenül... :-)

Nos, lássuk Ildikó hogyan csinálja.

Mosás, folttisztítás

Én is mosódióval mosok, ha valami nagyon piszkos (2 ovis fiú + velejáró ruháik), beáztatom mosószódás vízbe. A makacs foltokra meg ott a marhaepe szappan. Visszajelzések és saját tapasztalat alapján is veri a Vanisht, és a Klar-féle nem csak tartósító, színezékmentes, hanem illatanyagok sem tartalmaz.

Öblítő helyett mosóparfüm, ez is illóolajat tartalmaz, de természetes oldódás segítőt is, így tuti elkeveredik.

Fehérítésre még jó a fehérítő só (nátrium-perkarbonát), amit a fehér mosáshoz adok a mosódió mellé, így nem szürkülnek annyira. Ebbe a „szottyadt” konyharuhák is áztathatóak, meg ami még nem színvesztő.

Gépi mosogatás

A mi "Zsuzsink" (mosogatógép – a szerk.) is környezetbarátot eszik, a fit Grüne-Kraftot, ez tán még a legjobb áron kapható zöld tabletta. Amíg van még a citromsavas vízkőoldóból, az kerül az öblítő tartályba is.

További tippek, cikkek

Vasalóspray mosóparfümből http://csudadio.hu/node/95

Mikro tisztítása vegyi anyagok nélkül http://csudadio.postr.hu/ki-hanyt-a-mikroba

Szemes mosódióból folyékony http://csudadio.postr.hu/fozzunk-hogy-moshassunk