Hobbikertész

Andrea erkélygazdasága - szüret

Andrea erkélygazdaságáról szóló korábbi cikkeinket itt és itt olvashatod (a szerk.)

Igen, igen, igen!

Nyár van, nyár, ahogy a dal mondja, bár néha már sok a jóból, amikor az ember a 40 fokos kánikulában zombiként hazaérkezik és másra nincs is nagyon energiája, minthogy ledobja magáról a ruháit és a lehető leglengébb öltözetben elterüljön az ágyon.

Ez velem is így volt, és nem igazán merészkedtem ki még az erkélyre sem csak úgy este 9 felé, bár akkor meg már az alig látható változások a növényeken már fel sem tűntek.

Most, hogy emberi hőmérséklet uralkodik, újra birtokba vettem a "gazdaságot" és megkezdtem a szüretet.

Tavaszi erkélyjelenet Andreánál

Hívó szavunkra Andrea februárban küldte el páratlan erkély-birodalmának történetét, gazdaságának képeit: http://www.gaiaalapitvany.hu/oekopraktikak/hobbikertesz/90-andrea-erkelygazdasaga

Azóta bizony elindult a világhírnév felé, ugyanis rovatunkon keresztül felfigyelt rá a média. Rövidesen a Parlament Tv Készpénz című adásában láthatjuk viszont. Az adás pontos időpontjáról természetesen hírt adunk és ha lesz megosztható videó azt is büszkén adjuk közre. De addig is fogadjátok szeretettel Andrea tavaszi tanácsait.

Andrea erkélygazdasága

Nagy örömmel adjuk közre Fenyvesi Andrea írását, aki megmutatja, hogy erkélygazdaként miket "termel". Szerinte jó lenne, ha minél többen vállalkoznának arra, hogy nekiálljanak a lehetőségeikhez képest egy kis " hazait" termelni.

Szerintünk is! :-)

Balkoneper

Az, hogy önellátó lennék az enyhén túlzás, mert nehezen megvalósítható egy kb. 1,5 nm-nyi erkélyen, de mindig próbálkozok.
Az eper már régóta vágyam volt, mert elképzeltem, hogy csak kilépek az erkélyre és szedhetem ezt a finomságot. Ez az álmom az idén valóra is vált, mert a férjem nagynénjétől kaptunk 2 tővel. Szépen betakargattam szalmával, hogy a föld felülete ne száradjon olyan könnyen ki, amíg kellő nagyságot el nem ér.
Bár, hogy őszinte legyek, egy dél-nyugati fekvésű erkélyen minimum csodák kellenének, hogy ne száradjon ki a föld nyáron, de a nyár elején elégségesnek bizonyult ez a fajta föld takarás. Később a megnőtt bokrok, már beárnyékolták a földet maguknak. Ültettem közé fokhagymát is a tetvek ellen, a biztonság kedvéért. Hát, le a kalappal az eper előtt, mert nem csak, hogy kihúzta a nyarat de még nyár végén termett is gyümölcs rajta, ami nagyon zamatos és édes volt.

Bátran ajánlom kipróbálásra azoknak akik vágynak saját termesztésű gyümölcsre és csak erkéllyel rendelkeznek.