Ha ég a napmelegtől…

Na, nem a kopár szik sarja, hanem a bőrünk. Ezt a krémet egy extrém tesztnek vetettük alá, méghozzá a tengerparton déli 12 órakor történt elalvás és totális leégés után.

Torri Superiore Ökofaluban, Olaszországban http://www.torri-superiore.org/index.php?s=home&p=benvenuto&l=en töltöttük szabadságunkat, és vendéglátónk Lucilla, akit ezért és ettől függetlenül is méltán nevezhetünk tündér-keresztanyának (többek között a szappankészítést is tőle tanultam), meglátva a komoly égési sérülést azonnal szaladt, s elsősegélyt nyújtott ezzel a krémmel:

Napégés elleni krém

Hozzávalók:

100 gr orbáncfűolaj

30 gr méhviasz

50 csepp levendulaolaj

A méhviaszt vízgőz felett felolvasztjuk, majd a tűzről levéve beleöntjük az orbáncfű olajat, belecsepegtetjük a levendula olajat és botmixerrel összedolgozzuk. Érdemes még melegen üvegbe, tölteni, a méhviasz miatt hamar visszadermed.

Az orbáncfű és a levendula nyugtató, valamint a méhviasz bőrtápláló hatása miatt remekül regenerálja az égett, húzódó bőrt. Szépen megnyugszik, enyhül a fájdalom és nem is hámlik le. Fontos, hogy éjszakára kenjük fel, és ne menjünk a napra közvetlenül használat után.